Βαριές αναμένονται οι ποινές για πρόσωπα και ομάδες

Βαριές αναμένεται να είναι οι ποινές για τις ομάδες που αν αποδειχθεί η εμπλοκή τους στα στημένα παιχνίδια θα κληθούν να αλλάξουν ακόμη και κατηγορία.

 

Συγκεκριμένα με υποβιβασμό στην παρακάτω κατηγορία και πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3 εκατ. ευρώ κινδυνεύουν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα (Σούπερ Λίγκα), Ηλιούπολη και Εθνικός Αστέρας (Β΄ Εθνική) εφόσον κριθούν συνένοχες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και των προσυνεννοημένων αγώνων, με τις οποίες κατηγορούνται παράγοντες, προπονητές ή ποδοσφαιριστές τους.

 

Τα οκτώ φυσικά πρόσωπα που διώκονται με τις ως άνω κατηγορίες κινδυνεύουν με πρόστιμα από 20.000 - 60.000 ευρώ και με ισόβια απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

 

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ κκ. Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης παρέπεμψαν να απολογηθούν στις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές της Σούπερ Λίγκας, της Ενωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής και της ΕΠΟ με την κατηγορία της δωροδοκίας και τη συμμετοχή σε στοιχηματικά παιχνίδια τέσσερις ομάδες, έναν μάνατζερ, δύο προπονητές, τρεις παράγοντες, έναν (απολυθέντα) υπάλληλο της ΕΠΟ και έναν ποδοσφαιριστή.

 

Ειδικότερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας παραπέμπονται να απολογηθούν:

 

1. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο μεγαλομέτοχός της Αχιλλέας Μπέος.

 

2. Η ΠΑΕ Καβάλα και ο πρώην προπονητής της ομάδας Γιάννης Παπακώστας.

 

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄- Γ΄ Εθνικής παραπέμπονται να απολογηθούν:

 

1. Η ΠΑΕ Ηλιούπολη, ο μεγαλομέτοχός της Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρόεδρός της Νίκος Χάλκος και ο ποδοσφαιριστής της Μιχάλης Νικολόπουλος.

 

2. Η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας και ο πρώην προπονητής της ομάδας Νίκος Παντέλης.

 

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ παραπέμπονται να απολογηθούν :

 

1. Ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης.

 

2. Ο υπάλληλος της ΕΠΟ Γιάννης Παπαδόπουλος.

 

Τι ποινές προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ

 

Για τις κατηγορίες της δωροδοκίας ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ αναφέρει:

 

«Οποιοσδήποτε προσφέρει, υπόσχεται ή δίδει αδικαιολόγητο δώρο σ΄ ένα όργανο της ΕΠΟ, έναν αξιωματούχο αγώνα, ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχο ομάδας, για λογαριασμό του ή για λογαριασμό τρίτου, προσπαθώντας ή προτρέποντας την παραβίαση των κανονισμών της ΕΠΟ, UEFA, FIFA, θα τιμωρείται με τις ποινές που ακολουθούν:

1. α) με χρηματική ποινή 20.000 - 60.000 ευρώ.

 

β) με απαγόρευση εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

γ) με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

 

2. Η παθητική δωροδοκία θα τιμωρείται με τις αυτές ποινές.

 

3. Σε σοβαρές περιπτώσεις και σε περίπτωση επαναλήψεως, οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται, οι δε ποινές β και γ επαγγέλλονται εφ όρου ζωής.

 

4. Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και συνδέεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ»

 

Για τη συμμετοχή ομάδων και παραγόντων σε προσυνεννοημένους αγώνες ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει:

 

«1. Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στον χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσκομίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό τιμωρείται με τις ποινές που αναφέρονται στην παράγραφο 1 α, β, γ του παρόντος άρθρου.

2. Αν υπήρξε πράγματι επίτευξη του σκοπού, επιβάλλονται οι ανωτέρω ποινές με τριπλασιασμό των χρηματικών ποινών.

 

3. Εάν υπαίτια της προσπάθειας ή και της επίτευξης των ανωτέρω είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα τιμωρείται με υποβιβασμό.»


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.