Deal News Online

undefined

Πολιτικές ανταγωνισμού στη συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Γκάο

Με τον υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Γκάο, συναντήθηκε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

 

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε κυρίως πολιτικές για τον ανταγωνισμό, για τις οποίες η κινεζική πλευρά επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στο νέο νόμο περί ανταγωνισμού που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2011, και περιέχει σειρά καινοτόμων διατάξεων οι οποίες, όπως τόνισε ο υπουργός «συμβάλλουν αδιαμφισβήτητα θετικά στην προστασία του ανταγωνισμού και τη λειτουργία της αγοράς».

 

Όπως τόνισε ο υπουργός, «ο ανταγωνισμός, αποτελεί το θεματοφύλακα της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και αποσκοπεί στην ουσιαστική και θεσμική προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων και την υλοποίηση σημαντικών συνταγματικών στόχων στον ευάλωτο και κρίσιμο για την Ελληνική κοινωνία τομέα της προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της ανάγεται, δηλαδή, σε λόγους προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

 

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε τις επιτυχίες της χώρας μας στον τομέα του εμπορίου το τελευταίο διάστημα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση των εξαγωγών προς την Κίνα κατά 56% για το 2010, ενώ όπως τόνισε «τα περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση είναι πολύ μεγάλα με τη διεύρυνση της παρουσία της Κίνας στη χώρα μας μέσα από τις άμεσες επενδύσεις». Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη υπογραφή με την κινεζική κυβέρνηση ενός νέου μνημονίου για την τυποποίηση προϊόντων, το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Όπως επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κοινή δράση μπορεί να επιτευχθεί και σε άλλους τομείς, όπου Ελλάδα και Κίνα εμφανίζουν αυξημένη τεχνογνωσία, όπως ναυτιλία, τουρισμό, ενέργεια, εμπόριο και κατασκευές.

 

Αναφορικά με τον τομέα της ναυτιλίας, ο υπουργός υπογράμμισε τις συμφωνίες με την κινεζική κυβέρνηση πάνω σε ζητήματα ευρύτερης διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας. Συνοπτική αναφορά έκανε για το μνημόνιο συνεννόησης που έχει υπογράψει το υπουργείο με την κινεζική πλευρά για συνεργασία στους τομείς των ναυτιλιακών μεταφορών και των ναυτιλιακών τεχνολογιών, καθώς και για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του τμήματος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα του Πειραιά που έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία κινεζικών συμφερόντων COSCO.

 

Από τη μεριά του, ο Κινέζος υφυπουργός Εμπορίου, τόνισε ότι στο πλαίσιο της στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κινεζική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και προτρέπει κινεζικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρέχει η χώρα μας.


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Περιβάλλον

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αμερικάνοι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ότι η κάλυψη του πάγου της Αρκτικής...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.