Γιατί οι Γάλλοι τα έβαλαν με το Invest in Greece και το ΣτΕ

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ «ΕΠΙΘΕΣΗΣ» ΤΗΣ VINCI ΣΤΟΝ ΑΡ. ΣΥΓΓΡΟ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 

Φαίνεται οι συμβάσεις παραχώρησης και γενικότερα οι επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να προχωρήσουν, ακόμα κι αν θέλει το υπουργείο, ακόμα κι αν οι τράπεζες χρηματοδοτήσουν τις κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει τους οδικούς άξονες. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι Γάλλοι της Vinci, οι οποίοι τα έβαλαν τόσο με τον πρόεδρο του Invest in Greece Άρη Συγγρό, όσο και με Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Πότε και γιατί έγινε αυτό; Πριν από λίγες μέρες, σε ένα συνέδριο του Invest in Greece, στο οποίο μιλούσε ο κ. Συγγρός, ενώπιον επενδυτών.

 

Όσα έγιναν, επιμελώς δεν βγήκαν προς τα έξω, αλλά η Deal έμαθε πως όταν έφτασε η ώρα των ερωτήσεων, σηκώθηκε μόνο ένας.

 

Ο κ. Π. Λούκας, στέλεχος της Vinci Concessions, του βραχίονα του γαλλικού κατασκευαστικού κολοσσού, ο οποίος ρώτησε τον κ. Συγγρό: «Θα ήθελα να μου πείτε, με ποιον τρόπο θα επιταχύνετε τις επενδύσεις, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαρε τον διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρυχθεί για την εκμετάλλευση της παραλίας της Αναβύσσου».

 

Ο πρόεδρος του Invest in Greece, χωρίς να φταίει, βέβαια τα άκουσε και αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν γνώριζε την απόφαση του ΣτΕ και δεν είχε απάντηση.

 

Οι Γάλλοι από την άλλη μεριά, που συμμετέχουν στα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας και έχουν σκοπό να μπουν και στους επόμενους διαγωνισμούς, έχουν πικρή πείρα από το ΣτΕ και τις καθυστερήσεις.

 

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ο κ. Συγγρός επικαλέστηκε το fast track για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, αλλά δεν φαίνεται να έπεισε.

 

Όσο για την Ανάβυσσο, η ΕΤΑ ήθελε να μισθώσει τέσσερα τμήματα της παραλίας στις Αλυκές, αλλά το ΣτΕ σταμάτησε τον σχετικό διαγωνισμό, μετά από προσφυγή του δήμου Σαρωνικού. Και κάποιος αναρωτήθηκε: «Αν για να νοικιάσεις ομπρέλες στην παραλία πρέπει να περάσεις από το ΣτΕ, τι θα γίνει με τα μεγάλα έργα;»


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.