ΟΛΠ: Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ελεύθερη Ζώνη Πειραιά

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΛΠ το Μνημόνιο Συνεργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του υπουργείου Οικονομικών και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ως Φορέα Διοίκησης της Ελεύθερης Ζώνης.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Μνημόνιο προέκυψε από την ανάγκη συνεχούς επιτήρησης σε 24ώρη βάση των δύο πυλών εισόδου-εξόδου της Ελεύθερης Ζώνης Πειραιά με συμβαλλόμενα μέρη τόσο τον ΟΛΠ Α.Ε. όσο και τον ΣΕΠ Α.Ε. ως επιχειρήσεις εγκατεστημένες εντός της Ελεύθερης Ζώνης και περιλαμβάνει τα εξής:

 

1. Επιτήρηση της Ε.Ζ και τα μέτρα ελέγχου αυτής.

2. Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας και ελέγχου της Ε.Ζ

3. Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων από το Τελωνείο Ελέγχου

4. Ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση από την επιβλέπουσα την Ε.Ζ Πειραιά Τελωνειακή Αρχή και τον Φορέα Διοίκησης αυτής, των δραστηριοποιουμένων εντός αυτής επιχειρήσεων.

5. Φερεγγυότητα των δραστηριοποιούμενων στην Ε.Ζ επιχειρήσεων έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

 

Ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι με το Μνημόνιο αυτό εξασφαλίζεται για τις δραστηριοποιημένες επιχειρήσεις στον χώρο Ελεύθερης Ζώνης Πειραιά ΟΛΠ Α.Ε και ΣΕΠ Α.Ε. ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση, τόσο από το άμεσα εποπτεύον την Ε.Ζ. Πειραιά Τελωνείο Ελέγχου, όσο και από το Φορέα Οργάνωσης και Διοίκησης αυτής.

 

Επίσης, υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη για την υποχρέωση των δύο αυτών επιχειρήσεων να συντηρούν και να επιβλέπουν τη σωστή λειτουργία κάθε εγκατάστασης, η οποία συμβάλλει στην ασφαλή εργασία των απασχολούμενων με κάθε ιδιότητα εντός της Ε.Ζ.

 

Το Μνημόνιο θα τεθεί σε εφαρμογή εντός τεσσάρων(4) ημερών από την υπογραφή του και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα συνεννόησης της Διοίκησης με φορείς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Πρώτη καταχώρηση: 21 Δεκεμβρίου 2010, 14:04


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.