Πώς μας κλέβουν με τις διευκολύνσεις δανείων

Τριακόσια κυκλώματα «Γραφείων Εξυπηρέτησης Δανειακών Υποθέσεων» έχει παραπέμψει στον Εισαγγελέα ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών. Πρόκειται για κυκλώματα τοκογλυφίας, που διαφημίζουν μέσω αγγελιών, αλλά και στο Διαδίκτυο τη χορήγηση μετρητών, άμεσα, μέχρι 150.000 ευρώ και χωρίς εγγυήσεις.

 

Ήδη, με το θέμα ασχολείται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των κινητών τηλεφώνων, διότι οι εταιρείες αυτές παρουσιάζουν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς γραφεία ή άλλα στοιχεία.

 

Οι επιτήδειοι ζητούν από τους καταναλωτές μόνο να είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας, ασχέτως του πιστωτικού της υπολοίπου και ανεξάρτητα από το αν είναι υπερχρεωμένη ή και απλήρωτη, αρκεί να μην έχουν καταγγελθεί οι αντίστοιχες συμβάσεις χορήγησής της και να μην έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως ή να μη βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια διαδικασία εξωδικαστικής ή δικαστικής ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Πληρώνουν κάποιες από τις δόσεις και ξεμπλοκάρουν την κάρτα, οδηγούν τους καταναλωτές σε καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όπου αγοράζουν με την κάρτα τους αντικείμενα πολλαπλάσια της αξίας των χρημάτων, που έχουν ζητήσει από το «γραφείο», τους δίνουν τα χρήματα που έχουν ζητήσει, αλλά στη συνέχεια πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις για τις αγορές που έκαναν.


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.