Πώς μας κλέβουν με τις διευκολύνσεις δανείων

Τριακόσια κυκλώματα «Γραφείων Εξυπηρέτησης Δανειακών Υποθέσεων» έχει παραπέμψει στον Εισαγγελέα ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών. Πρόκειται για κυκλώματα τοκογλυφίας, που διαφημίζουν μέσω αγγελιών, αλλά και στο Διαδίκτυο τη χορήγηση μετρητών, άμεσα, μέχρι 150.000 ευρώ και χωρίς εγγυήσεις.

 

Ήδη, με το θέμα ασχολείται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των κινητών τηλεφώνων, διότι οι εταιρείες αυτές παρουσιάζουν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς γραφεία ή άλλα στοιχεία.

 

Οι επιτήδειοι ζητούν από τους καταναλωτές μόνο να είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας, ασχέτως του πιστωτικού της υπολοίπου και ανεξάρτητα από το αν είναι υπερχρεωμένη ή και απλήρωτη, αρκεί να μην έχουν καταγγελθεί οι αντίστοιχες συμβάσεις χορήγησής της και να μην έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως ή να μη βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια διαδικασία εξωδικαστικής ή δικαστικής ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Πληρώνουν κάποιες από τις δόσεις και ξεμπλοκάρουν την κάρτα, οδηγούν τους καταναλωτές σε καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όπου αγοράζουν με την κάρτα τους αντικείμενα πολλαπλάσια της αξίας των χρημάτων, που έχουν ζητήσει από το «γραφείο», τους δίνουν τα χρήματα που έχουν ζητήσει, αλλά στη συνέχεια πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις για τις αγορές που έκαναν.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.