Deal News Online

undefined

Αγώνας δρόμου για την αποκομιδή των σκουπιδιών Προτεινόμενο

Μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων επιδίδονται εν μέσω καύσωνα σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να μαζέψουν τα βουνά σκουπιδιών, που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους των πόλεων της χώρας.

 

Μέσα στις επόμενες 3 με 4 ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών στις πόλεις της χώρας.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων, έπειτα από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας και αμέσως μετά τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

 

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, απολογήθηκε για την ταλαιπωρία που υπέστη η κοινωνία από την απεργία και ευχαρίστησε τους κατοίκους της πόλης για τη συμπαράστασή τους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Σωματείο «διαφωνεί πλήρως» με τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης και θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με άλλη μορφή.

 

Σύμφωνα με τον Νίκο Τράκα, οι εργαζόμενοι στους δήμους συνυπολόγισαν στην απόφασή τους τον καύσωνα και τις δυσκολίες που δημιουργεί και πρόσθεσε ότι άμεσα θα βγουν τα απορριμματοφόρα για αποκομιδή σκουπιδιών.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αναστολή της απεργίας

 

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής για αναστολή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υπέρ της οριστικής παραμονής των «Συμβασιούχων-Παρατασιούχων» στην εργασία και της διασφάλισης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα στα πολιτικά και μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Με τις τελευταίες μας κινητοποιήσεις δώσαμε μία μάχη και την κερδίσαμε. Αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα με την «ομηρία» των Συμβασιούχων στους Δήμους. Αποκαλύψαμε τα κατ' εξακολούθηση ψέματα της κυβέρνησης που δεσμεύονταν για την μονιμοποίηση 10.000 εργαζομένων, αλλά επί της ουσίας, έπαιζε και παίζει με το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους. Ξεσκεπάσαμε για ακόμη μία φορά όσους θέλησαν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία για να ρίξουν νερό στο μύλο των ιδιωτικών συμφερόντων στον τομέα της καθαριότητας.

 

Δώσαμε μία μάχη και την κερδίσαμε με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιχείρησαν να διασπάσουν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλοτε παραπληροφορώντας και άλλοτε εκτοξεύοντας ύβρεις και συκοφαντίες. Τους αντιμετωπίσαμε.

 

Για να φτάσουμε σε νίκη και στον πόλεμο, πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα τη στρατηγική μας. Θα το κάνουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ελληνική κοινωνία. Είμαστε άλλωστε, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κομμάτι της. Όλοι μαζί βιώνουμε τη λαίλαπα των μνημονίων, που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων οκτώ χρόνων και οι δανειστές.

 

Οι ευθύνες πλέον βαραίνουν την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Το επόμενο χρονικό διάστημα πολλοί συμβασιούχοι με παρατάσεις θα απολυθούν αφού είναι στην διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων το εάν θα προκηρύξουν μόνιμες προσλήψεις ενώ κανείς δεν εγγυάται πως οι νέες συμβάσεις θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα βρεθούμε επίσης απέναντι σε φαινόμενα απλήρωτης εργασίας αφού ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι παρατασιούχοι εργάζονται χωρίς την βεβαιότητα ότι θα πληρωθούν αφού η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τους θεωρεί ήδη απολυμένους.

 

Εμείς, ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε υποχείρια κανενός. Λογοδοτούμε μόνο απέναντι στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στόχος μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων τους, όπως και η προσφορά των υπηρεσιών μας στους δημότες. Ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες θα αυξήσει δραματικά τα Δημοτικά Τέλη, κι αυτό πρέπει όλοι να το γνωρίζουν.

 

Μετά από έντεκα (11) ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων όλου του κλάδου εμμένουμε και επιμένουμε πως μόνο η πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διασφαλίζει την παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με παρατάσεις συμβάσεων και την μη κατάρρευση των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 ξεκαθάρισε πως ο αγώνας για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία και για ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μακρύς, συνεχής και δύσκολος. Αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ πως πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να ενταθεί και να κλιμακωθεί με άλλες όμως μορφές δράσης, σεβόμενοι και την κοινωνία που μέχρι σήμερα στήριξε τον δίκαιο αγώνα μας.

 

Το αμέσως επόμενο χρονικό θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να εξειδικεύσει το διεκδικητικό πλαίσιο δράσης, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση της διάταξης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη προκειμένου καμιά απόλυση να μην γίνει.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία με παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια να κατατεθούν αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα υπερκαλύπτουν τις σημερινές ανάγκες των Υπηρεσιών Καθαριότητας.

 

Ο αγώνας για την μετατροπή των συμβάσεων όσων εργάζονται με παρατάσεις εργασίας, σε Αορίστου Χρόνου και για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, είναι αγώνας που έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και των δανειστών και επομένως, ο μόνος τρόπος διασφάλισης τους είναι η συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ενότητα.

 

Με τον μαζικό, ενωτικό και αποφασιστικό μας αγώνα μπορούμε να νικήσουμε και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας όλων των συμβασιούχων, να διασφαλίσουμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος του Δημότη.

 

Τζανακόπουλος: Η Ν.Δ. επέλεξε να παίξει με το ζήτημα των σκουπιδιών - Το φιάσκο τελείωσε

 

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έπειτα από τη λήξη των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να παίξει με το ζήτημα των σκουπιδιών».

 

Μιλώντας στο Kontra Channel και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως: «η Νέα Δημοκρατία επί οκτώ μήνες καταστροφολογούσε σε σχέση με την οικονομία, με τη ρύθμιση του χρέους, είχε εξυφάνει μια σειρά από κινδυνολογικά σενάρια και έδενε το αφήγημά της η επίκληση μιας καταστροφής.

 

Το ότι ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται πια με πολύ χαμηλά επιτόκια, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών, όταν η Νέα Δημοκρατία βλέπει αυτά επιλέγει μια αντιπολιτευτική τακτική».

 

Ακόμα, πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία: «επέλεξε να παίξει με το ζήτημα των σκουπιδιών», για να σημειώσει ότι «οι συνδικαλιστές της ΝΔ με άνωθεν εντολή ήταν να αλλάξουν την ψήφο τους για να μη φανεί ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύση. Το φιάσκο τελείωσε σήμερα».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι: «επέλεξε αντιπολιτευτική τακτική στο όριο της προβοκάτσιας».

 

Πατούλης: Έδειξαν υπεύθυνη στάση οι εργαζόμενοι στους δήμους αναστέλλοντας την απεργία

 

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των εργαζομένων στους δήμους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

 

«Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών» δήλωσε, σημειώνοντας παράλληλα, ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να καθαριστούν οι πόλεις από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες.

 

Επίσης, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα».


 Τεχνολογία

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φιλοδοξούν να...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.