Deal News Online

undefined

"Η ΝΔ ελπίζει στην αποτυχία της Ελλάδας" Προτεινόμενο

Επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του

στην εφημερίδα FREE SUNDAY.

 

 

Η ΝΔ ελπίζει στην αποτυχία της Ελλάδας τονίζει ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επενδύει σε ένα σενάριο καταστροφής, από το οποίο ελπίζει να «καρπωθεί» πολιτικά οφέλη. Όμως οι εποχές που ο θάνατος της κυβέρνησης ήταν ζωή της αντιπολίτευσης έχουν παρέλθει. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μόνο αυτός ο δρόμος θα μας βγάλει από την κρίση και ότι ο Σαμαράς δεν έχει κάτι καλύτερο να προτείνει, γι' αυτό και θα τιμωρήσει όποιον επενδύει στην αποτυχία της χώρας.

 

Όσον αφορά το ζήτημα του ανασχηματισμού, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει πως δεν πιστεύει στην προσωποποίηση των όποιων προβλημάτων. «Ο ανασχηματισμός είναι εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείς όταν θες να πετύχεις κάτι συγκεκριμένο και να δυναμώσεις στοιχεία της κυβέρνησης που οφείλονται σε προσωπικές αδυναμίες. Αλλιώς, οι αλλαγές απαξιώνονται γρήγορα. Κάθε ανασχηματισμός που γίνεται με την ελπίδα να λυθούν δομικά προβλήματα πέφτει στο κενό, διότι τα νέα πρόσωπα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.» τονίζει ο κ. Γερουλάνος.

 

Για τις δηλώσεις του κ. Φλωρίδη η απάντηση του υπουργού ήταν « Αν δεν κάνω λάθος, ο κηπουρός του πρωθυπουργού δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και, αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Φλωρίδης δεν γεννήθηκε υπουργός.»

 

 

Στις αιχμές Χρυσοχοϊδη ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε σωστά με τους δανειστές πριν από ένα χρόνο, ο κ. Γερουλάνος απάντησε πως όλοι μας γνωρίζουμε ότι ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση, διότι η Ευρώπη δεν ήξερε τι ήθελε και πώς να το κατακτήσει. «Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για την ίδια. Ζητούσε πράγματα χωρίς να ξέρει αν αυτά θα φέρουν αποτελέσματα. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη έχει δείξει πολύ λιγότερη αποφασιστικότητα απ' ό,τι η ελληνική κυβέρνηση. Άρα, παρ' ότι εκείνοι κρατούσαν το πορτοφόλι, δεν γνώριζαν τι θέλουν να αγοράσουν. Και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο για μια ακόμη φορά σήμερα χρειάζονται και από μέρους τους γενναίες αποφάσεις. Το να πω εγώ σήμερα αν η κυβέρνηση έπρεπε ή μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα πριν από ένα χρόνο θα με καθιστούσε σχολιαστή και όχι κυβερνητικό στέλεχος που θέλει να δει τη χώρα του να πηγαίνει μπροστά.»ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλανος.


World Business

75 Boeing 737 MAX αγοράζει η Ryanair

75 Boeing 737 MAX αγοράζει η Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προχώρησε την Πέμπτη σε παραγγελία 75 επιπλέον αεροσκαφών Boeing...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών...

Τεχνολογία

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο Chang'e-5 προσεληνώθηκε επιτυχώς

Το κινέζικο διαστημικό σκάφος Chang'e-5 προσεληνωθηκε με επιτυχία στην κοντινή πλευρά του φεγγαριού, ανακοίνωσε την...

Περιβάλλον

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

ΣτΕ: Θετική γνωμοδότηση για Π.Ο.Α.Υ.Κεφαλλονιάς

Θετική γνωμοδότηση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη θεσμοθέτηση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.