Deal News Online

undefined

Τιτάν: Η Αμερική θα παραμείνει ο μοχλός ανάπτυξης για τον Όμιλο

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 σε εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγινε η ετήσια παρουσίαση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας πολυ-περιφερειακός, ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με περισσότερα από 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Με έδρα την Ελλάδα, όπου η μετοχή της μητρικής εταιρίας είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1912, ο Όμιλος διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε δέκα χώρες και απασχολεί 5.650 εργαζόμενους.

 

Ο Όμιλος αναφέρθηκε στη μακροπρόθεσμη στρατηγική που ακολουθεί για γεωγραφική διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του λόγω της κυκλικότητας που χαρακτηρίζει τον κλάδο και στην επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων του με στόχο την απόδοση μακροχρόνιας αξίας στους μετόχους του.

 

Παρουσιάστηκαν οι τάσεις των αγορών στις τέσσερις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης κι έγινε εκτενής αναφορά στην αγορά της Αμερικής, η οποία αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης και κερδοφορίας του Ομίλου.

 

Οι μεσοπρόθεσμες τάσεις στις ΗΠΑ εμφανίζονται θετικές τόσο για την αγορά κατοικίας και εμπορικών ακινήτων, όσο και για τις επενδύσεις σε υποδομές. Η ανάκαμψη του κλάδου κατασκευών ιδιαίτερα στις ανατολικές πολιτείες όπου δραστηριοποιείται ο Τιτάνας, σε συνδυασμό με τα οφέλη από τις εκτεταμένες επενδύσεις που έχει κάνει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια ισχυροποιούν τη θέση του στις ΗΠΑ.

 

Παρουσιάστηκε επίσης η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στη Νότια Αμερική, μετά την πρόσφατη επένδυση στην τσιμεντοβιομηχανία Cimento Apodi στη Βραζιλία.

 

Η Cimento Apodi διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Quixeré, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2015 και μία μονάδα άλεσης τσιμέντου στο λιμάνι του Pecém, κοντά στην πόλη Fortaleza, η οποία λειτουργεί από το 2011.

 

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Cimento Apodi ξεπερνά τους 2 εκ. τόνους τσιμέντου ετησίως. Με την επένδυση αυτή ο Όμιλος TITAN εισέρχεται σε μία υποσχόμενη αγορά με μακροπρόθεσμες προοπτικές, ενώνοντας τις δυνάμεις του με ισχυρούς τοπικούς εταίρους.

 

Ο Τιτάνας ελέγχει το 94% οχήματος που κατέχει το 50% της Apodi.

 

Στη συνέχεια ο Όμιλος αναφέρθηκε συνοπτικά στα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου 2016 και η παρουσίαση έκλεισε με αναφορά στις θετικές προοπτικές του Ομίλου για το προσεχές διάστημα, παρά τις αβεβαιότητες και προκλήσεις που επικρατούν στις αγορές. Συνοπτικά εκτιμάται ότι η Αμερική θα παραμείνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης για τον Όμιλο. Στην Ελλάδα η ζήτηση θα παραμείνει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και η παραγωγή τσιμέντου αναμένεται να συνεχιστεί να διοχετεύεται κατά το μεγαλύτερο μέρος σε εξαγωγικούς προορισμούς.

 

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη η κατασκευαστική δραστηριότητα γενικότερα στερείται δυναμικής και παραμένει σε σταθερά επίπεδα, σημαντικά κατώτερα των δυνατοτήτων των εργοστασίων. Τέλος, στην Αίγυπτο η ζήτηση δομικών υλικών εκτιμάται ότι θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

 

Ο Όμιλος, ολοκληρώνοντας τις επενδύσεις για τη λειτουργία των γραμμών παραγωγής με στερεά και εναλλακτικά καύσιμα, έχει εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια και βελτίωσε τα κοστολόγιά του.

Αναφέρθηκε πάντως ότι η αναμενόμενη συμφωνία με το ΔΝΤ, σε συνδυασμό με την υποτίμηση του νομίσματος, δημιουργούν αβεβαιότητες και επιφυλάσσουν κινδύνους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, παρόλο που μακροπρόθεσμα οι τάσεις της αγοράς είναι θετικές, τονίζει η εισηγμένη στην ανακοίνωση.


Αθλητικά

ΕΟΚ – ΠΣΑΚ ζητούν άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων

ΕΟΚ – ΠΣΑΚ ζητούν άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Μετά από σημερινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με αντιπροσωπεία του...

Τεχνολογία

Ψηφιακός φόρος: Η Γαλλία χαιρετίζει την αλλαγή θέσης των ΗΠΑ

Ψηφιακός φόρος: Η Γαλλία χαιρετίζει την αλλαγή θέσης…

Το «άνοιγμα» των ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιο φορολόγησης των γιγάντων της ψηφιακής τεχνολογίας χαιρέτισε...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.