Η Fosun International με 9,5% στη Folli Follie

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του ομίλου Folli Follie Group και του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου ιδιωτικών συμφερόντων της Κίνας Fosun International, με βάση το οποίο ο κινεζικός όμιλος θα συμμετάσχει στη Folli Follie με ποσοστό 9,5%.

 

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θεωρεί ότι η συμφωνία, που επιτεύχθηκε σήμερα με τις εταιρείες του ομίλου Fosun International, ανοίγει το δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας και ιδιαίτερα, κινεζικών κεφαλαίων, ύστερα από πολύ καιρό, αλλά και για σημαντικές συνέργειες, που θα προκύψουν για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα, η δραστηριοποίηση του ανωτέρω επενδυτή στο κλάδο του ελληνικού τουρισμού και της ταξιδιωτικής λιανικής. Παράλληλα, η συνεργασία με τη Fosun θα επιταχύνει και θα ενισχύσει την επέκταση του ομίλου Folli Follie στην Κίνα.

 

Προς το σκοπό αυτό, θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 1.908.000 ευρώ, μέσω έκδοσης 6.360.000 νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης και τιμής διάθεσης 13,30 ευρώ (συνολικά, θα αντληθούν κεφάλαια 84.588.000 ευρώ), με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ του ομίλου Fosun International. Ήδη, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, για τις 26.05.2011, με τα αναγκαία θέματα ημερήσιας διάταξης, ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή του ομίλου Fosun στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

 

Η Fosun International είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, από το 2007 και έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στους κλάδους των φαρμάκων, της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, της χαλυβουργικής, της μεταλλουργίας, του λιανικού εμπορίου, των υπηρεσιών και των στρατηγικών επενδύσεων. Συνεργάζεται με ομίλους των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ από το 2010, μετέχει, με ποσοστό 9,5%, στα Club Med, παγκοσμίου φήμης resorts, με σκοπό την ανάπτυξη της επιχείρησης στην Κίνα.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.