Deal News Online

undefined

«Τραύμα» στον ελληνικό τουρισμό φοβούνται οι tour operators

«Κραυγή» αγωνίας για την τουριστική σεζόν - Από μια «τρίχα» κρέμονται οι αφίξεις εξωτερικού

 

Κώδωνα κινδύνου κρούει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (fedHATTA), ανησυχώντας για τις αφίξεις των τουριστών, καθώς, μετά τις δοκιμασίες που περνά η κρουαζιέρα εξαιτίας των απεργιών διαρκείας στα λιμάνια, έρχεται τώρα η πενθήμερη απεργία που έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την ερχόμενη Δευτέρα 20 έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

 

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «τα μηνύματα των συνεργατών μας από τις διεθνείς αγορές είναι ανησυχητικά, οποιαδήποτε ολιγωρία στη διαχείριση της κατάστασης και με εντεινόμενες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις συγκοινωνίες, θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για τη φετινή τουριστική περίοδο».

 

Η κινητοποίηση εκτιμάται πως θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις -ίσως και ακυρώσεις- πτήσεων.

 

«Κανείς δεν δικαιούται να εγκαταλείπει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, των επιχειρημάτων, της τεκμηρίωσης και της εξεύρεσης λύσεων, και να προβαίνει σε κινητοποιήσεις που προκαλούν σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους προβλήματα διεκπεραίωσης του έργου τους και ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της χώρας. Καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση από τη δεσπόζουσα θέση της παράλυσης των αφίξεων και αναχωρήσεων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα μας, δεν πρέπει να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού μας, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον προορισμό Ελλάδα και να διακινδυνεύει την τελευταία οικονομική ανάσα της ελληνικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών κλάδων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», αναφέρει η fedHATTA.

 

Η Ομοσπονδία καλεί όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση των προβληματων, ώστε «να μην προκαλέσουμε δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των τουριστών και να κλονίσουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών τουριστικών Αγορών από εσωτερικά προβλήματα».

 

Τhomas Cook: Στα 2 εκατ. οι κρατήσεις για Ελλάδα το 2016

 

Τον στόχο των 2 εκατ. κρατήσεων, που είχε τεθεί για την Ελλάδα, στο 2016, έπιασε η βρετανική Thomas Cook.

 

Τα στοιχεία αναφέρθηκαν στη συνάντηση εργασίας με ανώτερα στελέχη του μεγάλου βρετανικού tour operator που είχε χθες, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός ενός πλαισίου συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς της Ευρώπης, με στόχο την ενίσχυση του αριθμού των κρατήσεων προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κυρίως κατά τους μήνες εκτός τουριστικής αιχμής.

 

Ο κ. Χατζημάρκος συναντήθηκε με τους κ.κ. Στιούαρτ Άνταμσον, επικεφαλής του ομίλου για θέματα προβολής και συνεργασιών, και Ρίτσαρντ Ρέιπερπορτ, επικεφαλής του ομίλου στον τομέα των διεθνών συνεργασιών.

 

Τα στελέχη της Thomas Cook ενημέρωσαν τον κ. Χατζημάρκο ότι, για την σεζόν του 2016, ήδη ο tour operator έχει επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει για την Ελλάδα, αυτόν δηλαδή των 2 εκατ. κρατήσεων.

 

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί ένα πλάνο στοχευμένης προβολής, το οποίο θα συγχρηματοδοτήσουν από κοινού η Thomas Cook και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα υποστηρίξουν οι 40.800 εμπορικοί συνεργάτες του ομίλου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, ο αγώνας για την στήριξη του τουρισμού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι διαρκής, σε μια τουριστική σεζόν που βαδίζει μετ' εμποδίων.

 

«Αυτή την ώρα, που η εκκίνηση της τουριστικής περιόδου δεν ήταν η αναμενόμενη, η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στην ενίσχυση του αριθμού των κρατήσεων για το υπόλοιπο της σεζόν και κυρίως για τους μήνες εκτός τουριστικής αιχμής», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.


World Business

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα φύλλα

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα…

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) αφαιρεί τη φράση "κυρίες και κύριοι" και αντίθετα υιοθετεί όρους ουδετερότητας όταν αναφέρεται σε φύλα κατά τις...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων των Φαρμακοποιών, που διεξήχθη διαδικτυακά,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.