Deal News Online

undefined

ΒΕΘ: Ο ήχος των λουκέτων γίνεται... υπόκωφος

Μικρή αχτίδα φωτός στη μεγάλη αλυσίδα των λουκέτων αποτελεί το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για τη βιοτεχνική επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016 οι ενάρξεις επιχειρήσεων ήταν αυξημένες έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, κατά 19%, ενώ οι διαγραφές ήταν μειωμένες κατά 22%.

 

Μεταφράζοντας, ωστόσο, τα ποσοστά σε απόλυτους αριθμούς, προκύπτει ότι η έναρξη των επιχειρήσεων, κατά την εξεταζόμενη περίοδο ήταν ιδιαίτερα 'ισχνή' καθώς μόλις 95 επιχειρήσεις αποφάσισαν να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο. Τα στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν από το μητρώο του ΒΕΘ αποτυπώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί ευρύτερα στον επιχειρηματικό κόσμο με τους λίγους... γενναίους να αποφασίζουν να διεισδύσουν στο επιχειρείν. Τη μερίδα του λέοντος στις εγγραφές κατέχουν οι ατομικές επιχειρήσεις , 69, επί συνόλου 95 νέων επιχειρήσεων. Και το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 οι ατομικές επιχειρήσεις κρατούσαν τα σκήπτρα, καθώς έφταναν τις 53 σε σύνολο 80 εγγραφών.

 

288 διαγραφές σε ένα τρίμηνο

 

Ασύμφορες κρίθηκαν 206 επιχειρήσεις, ενώ δύο επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε πτώχευση, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το σύνολο των διαγραφών να φτάνει τις 288. Ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε διαγραφή από το μητρώο του ΒΕΘ ήταν 369, ενώ ο αριθμός των ασύμφορων 217. Πρωτοκαθεδρία στις διαγραφές κρατούν οι ατομικές καθώς 219 κατέβασαν ρολά, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα κατά το αντίστοιχο διάστημα οι διαγραφές των εν λόγω επιχειρήσεων ήταν 279.

 

«Η αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο μικρομεσαίο επιχειρείν, ευρύτερα, μεταφράζεται μέσα από τις εγγραφές και διαγραφές των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των λουκέτων του πρώτου τριμήνου μπορεί να είναι περιορισμένος σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο δεν παύει να είναι δυσανάλογα μεγάλος έναντι των ενάρξεων νέων επιχειρήσεων. Η αιμορραγία στον επιχειρηματικό κόσμο συνεχίζεται» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η ανασφάλεια, το αρνητικό οικονομικό κλίμα που δεν φαίνεται ότι θα έχει κάποια μεταστροφή το επόμενο διάστημα, οι συνεχείς φοροεπιδρομές και η ανυπαρξία σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κάθε άλλο παρά αισιόδοξους μας επιτρέπουν να είμαστε».

 

«Η αντοχή της ελληνικής κοινωνίας έχει εξαντληθεί, η αγορά έχει στραγγίσει, η ανυπαρξία ρευστότητας και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι έχουν εκτροχιάσει την πραγματική οικονομία. Αυτό που πρέπει να γίνει κοινός τόπος δανειστών και κυβέρνησης είναι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά μόνο με στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι με φόρους, φόρους και πάλι φόρους» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι «ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε να μην πάει χαμένος ο κόπος όλων για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Οι ποδοσφαιριστές που βήχουν σκόπιμα στους αντιπάλους ή τους διαιτητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 θα δέχονται κόκκινες ή...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Περιβάλλον

 Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω κορωνοϊού

Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω…

Έσπασε ρεκόρ 25ετίας ο φετινός αριθμός φωλιών των χελωνών καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο, σε μια θετική παράπλευρη...

Τουρισμός

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής Προστασίας

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής…

Η AEGEAN και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, προσφέροντας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.