Οικονομία

Επισκόπηση οικονομικού τύπου

ΕΞΠΡΕΣ: "Στήριγμα στη βιομηχανία οι παραγγελίες εξωτερικού"

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "η στροφή της βιομηχανίας στο εξωτερικό, προκειμένου να "αμυνθεί" στην οικονομική ύφεση και τη συρρίκνωση της ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις νέες παραγγελίες".

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αμεσα 10 αποκρατικοποιήσεις- Αγώνας ταχύτητας για έσοδα 4 δισ. φέτος"

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων με στόχο την είσπραξη 4 δισ. ευρώ εντός του 2011. Σε σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για δέκα μεγάλα projects".

 

ΚΕΡΔΟΣ: "Από Γαλλία η πρώτη κρούση για τις αποκρατικοποιήσεις"

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τη Γαλλία έρχεται το πρώτο συγκεκριμένο επώνυμο ενδιαφέρον για δημόσιο οργανισμό μετά την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος ύψους 50 δισ. ευρώ".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελική ευθεία για την έξοδο του Δημοσίου από τον ΟΤΕ"

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η πλήρης αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την πώληση μέρους ή και του συνόλου του ποσοστού του 16% του Οργανισμού που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στη γερμανική Deutsche Telekom, ενώ χθες εκδηλώθηκε και επίσημα γαλλικό ενδιαφέρον και για τον ΟΔΙΕ".


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή