Πολιτική

Βαρουφάκης: Δεν μπορούμε να επαναγοράσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ε.Ε.

Ως «ένδειξη αποσάθρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος προειδοποίησε την Ελλάδα και την Τουρκία για τον κίνδυνο να καταστούν «ένα μεγάλο κέντρο συγκέντρωσης» προσφύγων.

 

Μιλώντας στο CNBC, ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε πως η Ευρώπη είναι «αρκετά πλούσια», ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές. «Η Ε.Ε. Θα έπρεπε να αποτελεί μία κατάλληλα Ένωση με σύνορα, τα οποία ελέγχουμε με βάση τον ανθρωπισμό. Όταν κάποιος που έχει χτυπηθεί, έχει παιδιά που πεθαίνουν ή διψούν ή πεινούν, σου χτυπά την πόρτα, απλώς του ανοίγεις», επεσήμανε, στο πλαίσιο του Global Financial Markets Forum στο Άμπου Ντάμπι.

 

«Το γεγονός πως ξοδεύουμε κάποια χρήματα για τους πρόσφυγες είναι θετικό, αλλά δεν μπορούμε να επαναγοράσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ε.Ε.», είπε.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στα σχόλια του George Osborne που αναφερόμενος στην είδηση πως έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στο Εργατικό Κόμμα, ανέφερε ότι «ο Βαρουφάκης προσλήφθηκε επειδή ο Mao είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους είναι απασχολημένος».

 

«Ο George Osborne βγαίνει και γελά σε βάρος μου, προφανώς απολαμβάνοντας το γεγονός ότι είμαι ένας υπουργός Οικονομικών που ηττήθηκε, ναι, είμαι ένας υπουργός Οικονομικών που ηττήθηκε, αλλά από ποιον; Από μια Ευρωπαϊκή Ένωση από σίδερο που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία, κλείνοντας τις τράπεζες, προκειμένου να μας επιβάλει ένα ακόμη μεγαλύτερο και υποτιθέμενο πρόγραμμα διάσωσης. Οι Βρετανοί το γνωρίζουν αυτό», είπε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή