Deal News Online

undefined

Καλεί τους αγρότες σε διάλογο ο Ρήγας

Νέα κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε προς τους αγρότες ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

 

«Οι αγρότες πρέπει να μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση» επανέλαβε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM. Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, πρωθυπουργός της χώρας να τους καλεί να συζητήσουν, και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί, είναι στη διαβούλευση. «Υπάρχουν σκέψεις για βελτιωτικές προτάσεις όπως έγιναν και για τους άλλους χώρους. Θεωρώ ότι και με τους αγρότες μπορεί και υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν λύσεις στα όποια προβλήματα αυτή τη στιγμή βάζουν. Είναι προς όφελος των αγροτών αυτό το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι και πρέπει να κρατηθεί. Έχουν δοθεί μέχρι τώρα 2 δισ. ευρώ από τις επιδοτήσεις στους αγρότες», τόνισε.

 

Ερωτηθείς για «δηλώσεις που δυναμιτίζουν τον διάλογο» είπε ότι ο ίδιος συνομίλησε με αγρότες σε μεγάλη εκδήλωση στην Βέροια, αναφέροντας στη συνέχεια πως ο διάλογος είναι το καλύτερο δυνατό και προσθέτοντας πως οι αγρότες «δεν πρέπει να αφήνουν να υπονομεύεται η προσπάθεια και ο αγώνας τους για την επιβίωση και για καλύτερη παραγωγή τα επόμενα χρόνια, από ακραίους κύκλους».

 

Αναφερόμενος πάντα στους αγρότες, ο κ. Ρήγας έθεσε το ερώτημα «γιατί δεν θέλουν να γίνει αυτός ο διάλογος», προσθέτοντας ότι «δημιουργούν την εικόνα προς την κοινωνία ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο διάλογο, και το μόνο που θέλουν είναι να έρθουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα; Ζητάω μία πειστική εξήγηση απ' όλους τους αγρότες που αγωνιούν για την παραγωγή τους και για την επιβίωσή τους».

 

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση μέχρι την Παρασκευή. «Μέσα από το νομοσχέδιο προβλέπονται πολλά θετικά μέτρα για τους αγρότες. Ένα από τα βασικά είναι το μητρώο αγροτών το οποίο το ζητούσαν εδώ και χρόνια. Το μητρώο η κυβέρνηση θα το νομοθετήσει. Το εργόσημο το οποίο πρέπει να έχουν όσοι εργάζονται και να περνάει στα έξοδά τους, και αυτό έχει περάσει. Έχουμε πει για το θέμα του ΦΠΑ ότι ο συμψηφισμός πρέπει να γίνεται και μάλιστα γρήγορα. Όλα αυτά είναι προς την θετική κατεύθυνση. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει δυνατότητα και μπορεί να βρεθεί λύση καθώς το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση» πρόσθεσε.

 

Σε ότι αφορά την διαχείριση των δυσκολιών, ο κ. Ρήγας εξέφρασε την άποψη ότι «το κλίμα που βγαίνει προς τα έξω δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και την πολιτική που είναι προς όφελος του λαού». «Αυτό το οποίο έχουμε αναλάβει ήταν μια δύσκολη επιλογή ευθύνης. Έχουν υπάρξει θετικά βήματα στην οικονομία. Η ύφεση είναι στο 0%, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, άρα φαίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Όμως υπάρχει μια ένταση από τις κοινωνικές ομάδες και ταυτόχρονα μία μεγάλη επίθεση από όλη την διαπλοκή. Και σιγοντάρονται όλες αυτές οι κινητοποιήσεις από την διαπλοκή που τα προηγούμενα χρόνια, και μιλάω και για κανάλια, που χαρακτηρίζουν τους αγρότες τεμπέληδες. Εμείς δεν λέμε ότι είναι τεμπέληδες οι αγρότες και τους καλούμε σε διάλογο. Εάν υπάρχει ο στόχος να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει «αριστερή παρένθεση» δεν θα τους γίνει αυτή χάρη», τόνισε.


protoselida

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Αθλητικά

CONMEBOL: Ζητά έκτακτη χρηματοδότηση από τη FIFA

CONMEBOL: Ζητά έκτακτη χρηματοδότηση από τη FIFA

Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (Conmebol), Alejandro Dominguez, ζήτησε από τον πρόεδρο...

Αυτοκίνητο

Καινοτόμος φροντίδα από την Peugeot

Καινοτόμος φροντίδα από την Peugeot

Συντήρηση του αυτοκινήτου σας τηρώντας με συνέπεια ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.