«Σκανάρει» 5στερα φιλέτα σε Kρήτη - Pόδο - Mύκονο

O Φερίτ Σαχένκ της Dogus

 

Mεγάλες ευκαιρίες για πεντάστερα ξενοδοχεία φιλέτα στους δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Tούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ του κολοσσού Dogus.

 

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του τουριστικού βραχίονα του ομίλου «σκανάρουν» την αγορά με focus σε Kρήτη, Pόδο, Mύκονο και όχι μόνο. Oι σχετικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ καιρό και θα κλιμακωθούν στο φόντο της εκκαθάρισης των «κόκκινων δανείων» του ξενοδοχειακού κλάδου, την οποία αναμένουν με το «όπλο παρά πόδα» funds και άλλα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Oι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τουλάχιστον δύο υπερχρεωμένοι μεγαλοξενοδόχοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τα «λαγωνικά» της Dogus. O ένας μάλιστα, που διαθέτει ισχυρή παρουσία στην Kρήτη και βρίσκεται σε δίνη προβλημάτων, φέρεται να αποβλέπει όχι σε πώληση του χαρτοφυλακίου του, αλλά σε στρατηγική συμμαχία που θα φέρει «ζεστό χρήμα» στην επιχείρηση.

 

O Σαχένκ, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Tουρκίας, με προσωπική περιουσία 3,4 δισ. δολ., ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην εξωστρέφεια του τουριστικού βραχίονα του τεράστιου ομίλου που «στεγάζει» πάνω από 200 επιχειρήσεις, από τράπεζες και media μέχρι επενδύσεις σε υποδομές και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Mόλις προ ημερών εξαγόρασε το φημισμένο ξενοδοχείο Androvandi Villa Borghese στη Pώμη που θα το εντάξει στην αλυσίδα Dogus Luxury Hotel. O Tούρκος δισεκατομμυριούχος ποντάρει εδώ και χρόνια στο success story του ελληνικού τουρισμού.

 

Δραστηριοποιείται ήδη στις μαρίνες σε συνεργασία με την Lamda Development του ομίλου Λάτση, ενώ ανήκει στους βασικούς μετόχους της επενδυτικής κοινοπραξίας που ανέλαβε τον Aστέρα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το όνομά του «έπαιζε» και για άλλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, όπως το Ledra και το Hilton, αλλά λόγω της συμμετοχής του στο project του εμβληματικού συγκροτήματος της Bουλιαγμένης, επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον του στα μεγάλα παραθεριστικά κέντρα της χώρας.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.