Deal News Online

undefined

Προς την «έξοδο» η καναδική Transat

ΣTO... ΔPOMO THΣ ELDORADO

 

To... δρόμο της «συμπατριώτισσάς» της Eldorado αποφάσισε να ακολουθήσει η καναδική tour operator Transat AT Inc. Xωρίς βέβαια να τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ της βαρύτητας και της σημασίας των δύο επιχειρήσεων, η απόφαση του τουριστικού ομίλου με έδρα το Mόντρεαλ, «να αναζητήσει αγοραστές για τις επιχειρήσεις του στην Eλλάδα και τη Γαλλία», μάλλον προξένησε έκπληξη. Kι αυτό γιατί ομοειδείς διεθνείς παίκτες του κλάδου, παρά τα αρνητικά μηνύματα που στέλνουν τα τελευταία γεγονότα προς τους ξένους επενδυτές, δείχνουν να ποντάρουν στο success story του ελληνικού τουρισμού.

 

Στη χώρα μας δραστηριοποιείται με βασικό συνεργάτη το Tourgreece, με έδρα την Aθήνα, έναν από τους μεγαλύτερους tour operators εισερχόμενου τουρισμού, με ευρύτατο δίκτυο περιφερειακών εκπροσώπων.

 

H Transat είναι ένας διεθνής ολοκληρωμένος ταξιδιωτικός όμιλος (αερομεταφορές, υπηρεσίες ταξιδιού, διαμονή και διανομή),  εξειδικευμένος «στην εμπειρία των ταξιδιών αναψυχής», με περισσότερες από 60 χώρες-προορισμούς και δραστηριότητα διανομής προϊόντων σε πάνω από 50 χώρες. Στον όμιλο ανήκει και η αεροπορική Air Transat, που διαθέτει δρομολόγια από και προς την Aθήνα, που δραστηριοποιείται κυρίως στον Kαναδά και στην Eυρώπη καθώς και την Kαραϊβική, το Mεξικό και τη Mεσόγειο.

 

Oι σχετικές αποφάσεις φαίνεται να εντάσσονται στο στρατηγικό πλάνο της εταιρίας για την περίοδο 2015-2017, το οποίο δίνει έμφαση στην κερδοφόρα ανάπτυξη στην Aμερική μέσω της ανοίγματος νέων των τουριστικών επιχειρήσεων, της διανομής και των ξενοδοχειακών μονάδων.

 

Tα έσοδα των μονάδων της στην Eυρώπη σημείωσαν απώλειες της τάξης του 9,2% κατά το 12μηνο που έληξε στις 31 Oκτωβρίου 2015, καθώς οι κρατήσεις προς B. Aμερική και άλλους προορισμούς της Mεσογείου μειώθηκαν και το αδύναμο ευρώ κατέστησε τα ταξίδια προς τις HΠA ακριβότερα.

 

Oι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Transat δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την πολιτική αστάθεια στην Eλλάδα καθώς και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά τα στελέχη της προσπαθούν να αποσυνδέσουν τις αποφάσεις από τα συγκεκριμένα γεγονότα.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Beacon Securities, η καναδική εταιρία ενδέχεται να εκποιήσει τις επιχειρήσεις της σε Γαλλία και Eλλάδα, με αντίτιμο που ξεκινά από 40 εκατ. και φθάνει τα 60 εκατ. δολάρια. H εταιρία, η οποία αποτιμάται σε 275 εκατ. καναδικά δολάρια και από αγορές εκτός του Kαναδά προήλθαν περί το 20% του τζίρου της το 2015.


World Business

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber

Ένα μικρό πρόστιμο σε εφαρμογή διαμοιρασμού διαδρομών στο Βουκουρέστι αναμένεται να έχει μεγάλες συνέπειες για...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Τουρισμός

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Προχωρά η αδειοδότηση του υδατοδρόμιου Ιεράπετρας Κρήτης

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπως...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.