Deal News Online

undefined

Διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στη δημοπράτηση της Α' Φάσης διαγωνισμού για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για όλα τα μέσα αστικών συγκοινωνιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του, προχώρησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ (ΟΑΣΑ).

 

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 12 ετών. Η προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 24η Μαΐου 2011.

 

Με το έργο αυτό, το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές "έξυπνες κάρτες", οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ο ΟΑΣΑ θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες εσόδων του.

 

 

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που δρομολογείται με τη στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

 

Τα δύο αυτά έργα (ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική) αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου. Παράλληλα, εγκαινιάζουν μια νέα γενιά έργων ΣΔΙΤ στον τομέα ΤΠΕ στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιούνται πλέον και κοινοτικοί πόροι σε συνδυασμό με ιδιωτικά κεφάλαια.

 

Αποπληρωμή του έργου - Σύνδεση επιπέδου παροχής υπηρεσιών και πληρωμών

 

Η αποπληρωμή του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω της καταβολής ετήσιων πληρωμών διαθεσιμότητας. Τονίζεται δε ότι οποιαδήποτε υπέρβαση κόστους ή χρονοδιαγράμματος κατά την περίοδο εγκατάστασης και οι όποιες αστοχίες κατά την περίοδο λειτουργίας, δεν επιφέρουν αναπροσαρμογή του τιμήματος αλλά βαρύνουν αποκλειστικά τον ανάδοχο.

 

Επιπλέον, το ύψος των ετήσιων πληρωμών θα μειώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του έργου. Σε περίπτωση αποκλίσεων από τα προσυμφωνημένα επίπεδα απόδοσης επιβάλλονται απομειώσεις στις πληρωμές διαθεσιμότητας.

 

Το παραπάνω πλαίσιο παρέχει τα κατάλληλα συμβατικά κίνητρα για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της λειτουργικότητας του έργου σε υψηλά επίπεδα.

 

Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στόχος είναι τα έργα ΣΔΙΤ να αποτελέσουν βασικό μοχλό και καταλύτη για αλλαγή της νοοτροπίας, όχι μόνο του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Αλλαγή νοοτροπίας που θα δώσει διέξοδο στην υγιή επιχειρηματικότητα.

 

Πληροφορίες για την παραλαβή της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραλάβουν την προκήρυξη του διαγωνισμού θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΑΣΑ (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών - Τμήμα Προμηθειών, οδός Μετσόβου 15 Αθήνα, τηλ.: 210-8200808, φαξ: 210-8212219).

 

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες: " του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (http://www.oasa.gr/), και " της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ (http://www.sdit.mnec.gr/el).


World Business

United Group: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της βουλγαρικής Nova Broadcasting Group

United Group: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της βουλγαρικής Nova…

Η United Group, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική...

Media

ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Λάρι Κινγκ

ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Λάρι Κινγκ

Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε στο νοσοκομείο σε ηλικία 87 ετών.

Αθλητικά

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά η ιαπωνική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει σημερινό δημοσίευμα των «Times», με βάση το οποίο οι διοργανωτές των...

Τεχνολογία

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φιλοδοξούν να...

Τουρισμός

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Η Crystal Cruises επέκτεινε την αναστολή των κρουαζιέρων της μέχρι τα τέλη Μαΐου, με αρκετά ελληνικά δρομολόγια να...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.