"Βελτιώνεται η κατάσταση της οικονομίας" Προτεινόμενο

Την έντονη διαφωνία του με τις εκτιμήσεις της Standard & Poors επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

 

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το τελευταίο 3μηνο του 2010, η χώρα βρέθηκε στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης, τρίμηνο με τρίμηνο η κατάσταση βελτιώνεται, η ύφεση ρηχαίνει, ενώ σημείωσε παράλληλα, ότι η αίσθηση αυτή της κυβέρνησης, δεν βασίζεται σε ελπίδα, αλλά σε πραγματικά στοιχεία.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στις εξαγωγές, οι οποίες όπως είπε το τελευταίο τετράμηνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση (σ.σ. από 25 έως και 40%), ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και αλουμινίου, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες κάνουν μεγάλη προσπάθεια να βρουν ξένες αγορές και τις βρίσκουν. Παράλληλα, τόνισε ότι τόσο η μεταποίηση, όσο και το λιανεμπόριο, έχουν αρχίσει να κινούνται θετικά. «Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι βγήκαμε από την ύφεση, αλλά δειλά - δειλά, έχει αρχίσει η ανάκαμψη, ώστε στο τέλος του χρόνου να βγούμε με θετικό πρόσημο» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την εκτίμηση ότι με βάση το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές του χρόνου, ενώ χαρακτήρισε ανάσα για τη χώρα την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δις και τη μείωση του επιτοκίου. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι και αστοχίες και καθυστερήσεις παρατηρούνται, ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν είχαμε μία τέλεια δημόσια διοίκηση, δεν θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση».

 

Τέλος σχολιάζοντας την κατάσταση στις ΔΕΚΟ, ο υπουργός επεσήμανε ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μείωση των ελλειμμάτων κατά 25%, αλλά όπως είπε, «έχουμε δρόμο μπροστά μας», ενώ αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, τόνισε πως πρόκειται για σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες χρειάζονται διαβούλευση, ενώ ανακοίνωσε ότι το συνολικό πρόγραμμα, θα ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου, μαζί με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.