Στήριξη στις πρωτοβουλίες αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας

Για την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών προς τις πρωτοβουλίες των ΟΤΑ για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

 

«Το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υποστηρίζει πρωτοβουλίες των ΟΤΑ για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, μέσω συμπράξεων και συνεργασιών με τον Ιδιωτικό Τομέα, εφόσον κρίνονται ώριμες και βιώσιμες», δηλώνει με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

 

Ο υφυπουργός αναφέρει ότι κατά τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αξιολογηθεί και έχει αποφασισθεί η χρηματοδότηση, από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, σε 171 μελέτες.

 

Το έγγραφο για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο οποίος έχει ζητήσει να διαμορφωθεί ένα λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, που θα διέπει τη σχέση συνεργασίας σε επίπεδο επενδύσεων μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η πρόταση του κ. Αντωνακόπουλου, διατυπώθηκε με δεδομένο το ενδιαφέρον που εκφράζουν ιδιωτικοί όμιλοι για την κατασκευή έργων και τη λειτουργία του λιμανιού στο Κατάκολο που ανήκει στο Δήμο Πύργου.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Στον εναλλακτικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, στοχεύει το Ρέθυμνο, ενώ έχει αναπτύξει...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.