"Οδηγούμαστε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία" Προτεινόμενο

Την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's σχολίασε με δηλώσεις του από την Τρίπολη ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, ''η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια, μετά και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, σ' αυτό που ονομάζουμε ελεγχόμενη χρεοκοπία. Πρόκειται για ένα μαρτύριο σταγόνας για τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό''.

 

Πρόσθεσε ότι, ''υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Προϋπόθεση για τον άλλο δρόμο είναι οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Δεν υπάρχει μονόδρομος και η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα το καταλάβει ότι δεν μπορεί για πολύ ακόμα να εξαπατά την κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Οφείλει να πει την αλήθεια όχι μόνο για την κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία, αλλά και για τα τραγικά λάθη που έχει κάνει και μας έχει οδηγήσει στον πάτο του βαρελιού''.

 

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών υπογράμμισε ότι, ''δεν θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να αποφύγει τις εκλογές, κυρίως διότι η αντίδραση από τις κοινωνικές δυνάμεις και από τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορεί να την αποφύγει''.

 

''Το ζητούμενο δεν είναι οι εκλογές αλλά να φέρουν λύση και η λύση δεν θα έρθει από την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά αν υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών στην πολιτική σκηνή. Αν η αριστερά συνειδητοποιήσει τη μεγάλη ευθύνη που την βαρύνει και προτάξει την ενότητα στην δράση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική'', είπε ο κ.Τσίπρας.

 

Διαβάστε επίσης: Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από S&P


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.