Deal News Online

undefined

Τις επόμενες μέρες το πόρισμα για τα «Πόθεν έσχες» Προτεινόμενο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" πολιτικών προσώπων και την διερεύνηση τυχόν αποκλίσεων ανάμεσα στις υποβληθείσες δηλώσεις και τα δεδομένα των τραπεζικών τους λογαριασμών, όπως είχε ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.

 

Ο έλεγχος αφορά τις δηλώσεις των Άκη Τσοχατζόπουλου, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Τάσου Μαντέλη, Νίκου Χριστοδουλάκη, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργου Βουλγαράκη, Γιώργου Αλογοσκούφη, Χρήστου Βερελή, Θόδωρου Τσουκάτου και Γιάννου Παπαντωνίου.

 

Ήδη η Επιτροπή έχει λάβει το πόρισμα του Ορκωτού λογιστή, τον οποίο είχε ορίσει, και σε συνεδρίαση της την περασμένη εβδομάδα διερεύνησε τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος τα προσκόμισε στην Επιτροπή με δική του πρωτοβουλία, συγκρίνοντάς τα με τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" που είχε υποβάλλει και σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε οτιδήποτε το μεμπτόν.

 

Η Επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου αύριο Τετάρτη και πρόκειται να επιταχύνει το ρυθμό διεκπεραίωσης των ερευνούμενων υποθέσεων, αφού λάβει τις εκθέσεις των Ορκωτών λογιστών και για τα υπόλοιπα πρόσωπα.

 

Εκτός του κ. Χριστοδουλάκη άλλοι πέντε πρώην υπουργοί προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε άνοιγμα των λογαριασμών τους και τα στοιχεία τα κατέθεσαν στην Επιτροπή, η οποία ζήτησε η ίδια με έγγραφό της το άνοιγμα των λογαριασμών των κκ. Τσοχατζόπουλου, Μαρκογιαννάκη, Τσουκάτου και Μαντέλη και πριν από λίγες μέρες παρέλαβε τα σχετικά στοιχεία.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, "αναμένονται τις επόμενες μέρες οι εκθέσεις των Ορκωτών λογιστών και η Επιτροπή θα συνεδριάσει για να ερευνήσει τυχόν αδυναμία δικαιολόγησης με τα όσα δήλωσαν ή δηλώνουν στα πόθεν έσχες".

 

Ο κ. Αργύρης διαβεβαιώνει ότι "σύμφωνα με τον νόμο για την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου του "πόθεν έσχες" δεν τίθεται θέμα παραγραφής οπουδήποτε αδικήματος διαπιστωθεί και σε περίπτωση που προκύψουν για κάποιο πρόσωπο ευθύνες θα επιβληθούν κυρώσεις, όπως προβλέπει ο νόμος".

 

Σύμφωνα με τον νόμο, στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί για κάποιο πρόσωπο αδυναμία δικαιολόγησης των στοιχείων, που περιλαμβάνονται στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, με τα όσα έχουν δηλωθεί στο "πόθεν έσχες" τους, παραπέμπονται στον Εισαγγελέα Εφετών για να επιληφθεί για τα περαιτέρω η Δικαιοσύνη.

 

Μέλη της Επιτροπής, πάντως, εκτιμούν ότι επικρατεί σύγχυση στο δημόσιο διάλογο για τις υποθέσεις που χειρίζονται και τονίζουν την ανάγκη αναμονής του πορίσματος, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος που διενεργούν.


World Business

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ: «Βουτιά»-ρεκόρ 31,4% της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο…

Κατά 31,4% συρρικνώθηκε η αμερικανική οικονομία στο β΄ τρίμηνο, στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73...

Media

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη για τo φυσικό αέριο με την Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη…

Στα ελληνοτουρκικά εστιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στην «υποχώρηση» της Τουρκίας, το ρόλο της...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Υγεία & Διατροφή

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κορωνοϊού

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για…

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού...

Περιβάλλον

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Σημαντική αύξηση, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σημείωσαν οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.