Κόσμος

Συνάντηση ιδιαίτερα κρίσιμη μεταξύ Λαβρόφ και Ντεστσίτσια

Μετά από μονομαχίες στην διπλωματική σκακιέρα ήρθε η ώρα των πολιτικών να μιλήσουν ενώπιος ενωπίω.

 

Έτσι αυτή την ώρα γίνεται συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρέι Ντεστσίτσια.

 

Να σημειωθεί ότι οι δυο άντρες συναντιόνται  στο πλαίσιο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

 

Πρόκειται για την πρώτη διπλωματική συνάντηση των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών από την αρχή της κρίσης η οποία έγινε «μετά το αίτημα της ουκρανικής αποστολής» σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αποστολής.

 

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι ήλπιζε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του για να βρουν «μια ειρηνική λύση» στην κατάσταση της Ουκρανίας.

 

«Ελπίζω να συναντήσω τον Ρώσο ομόλογό μου Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουμε πώς μπορούμε ειρηνικά να επιλύσουμε» την κρίση, δήλωσε ο υπουργός της Ουκρανίας.

 

«Η θέση της ουκρανικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα ειρηνικά μέσα για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. Όμως δε γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια της Ρωσίας, εκείνα του προέδρου Πούτιν», τόνισε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή